Tietoa meistä

 

Ad Astra Conservation on erikoistunut korkeatasoisten antiikki- ja design-esineiden konservointiin ja restaurointiin. Me suuntaamme laaja-alaisen osaamisemme historiallisen esineistön säilyttämiseen tuleville sukupolville. Jokaisen kohteen arvo ja aitous taataan hellävaraisella ja huolellisella käsittelyllä.

Ad Astra Conservation

 

Ad Astra Conservation syntyi Ane Orue-Etxebarrian ja Anna Heinrichsin yhteisestä innostuksesta antiikki- ja design-esineisiin. Metropolia Ammattikorkeakoulusta konservaattoriksi valmistumisen jälkeen he päättivät yhdistää osaamisensa tarjotakseen historiallisten esineiden kokonaisvaltaista konservointipalvelua.

 

Orue-Etxebarria suoritti ensimmäisen työharjoittelunsa Espoon modernin taiteen museo - EMMAssa, jossa työskenteli pääosin Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelman parissa ja perehtyi kokoelmahuoltoon. Toisessa työharjoittelussaan Kölnin ammattikorkeakoulussa hän työskenteli Saksan Muovimuseon kokoelman parissa ja erikoistui muovin sekä muiden polymeerien konservointiin.

 

Heinrichs suoritti molemmat työharjoittelunsa Venäjän valtiollisen Eremitaasin kokoelma- ja konservointikeskuksessa Pietarissa, jossa hän kehitti taitojaan kullattujen ja viilutettujen esineiden osalta. Lisäksi hän perehtyi monenlaisiin puu-upotustekniikoihin, kuten Boulle-intarsiaan, ja erikoistui 1800-luvun venäläiseen huonekalutaiteeseen.

Lähestymistapamme


Työssä pyrimme noudattamaan kansainvälisten museojärjestöjen (ECCO ja ICOM) asettamia ammattieettisiä ohjeita omistajan toiveet huomioon ottaen. Käytössä ovat sekä perinteiset että modernit materiaalit ja tekniikat. Pidämme myös tärkeänä tuntea kohteea olevien esineiden merkitys ja historiallinen tausta. Esinelle pyritään tekemään vain välttämättömät toimenpiteet ja suosimme poistettavia materiaaleja sekä palautettavia menetelmiä esineen arvon ja autenttisuuden säilyttämiseksi.

  • Epäorgaanisten materiaalien (keramiikka, kipsi, metalli, lasi, kivi) ja muovien konservointi ja restaurointi
  • Epästabiileja materiaaleja sisältävien museokokoelmien ennaltaehkäisevä konservointi
  • Analyyttiset tutkimusmenetelmät (mm. FTIR, XRF ja VIS-spektrometria)
  • Huonekalujen sekä muiden puuesineiden konservointi ja restaurointi, sisältäen mm. norsun- ja kilpikkonluun, metallin ja helmiäisen
  • Maalattujen, lakattujen, kullattujen ym. koristepintojen konservointi ja restaurointi
  • Perinteinen ja moderni huonekaluverhoilu

Ane Orue-Etxebarria

Esinekonservaattori, AMK (2020)
Metropolia Ammattikorkeakoulu

 

Fyysikko, LuK (2003) ja Elektroniikan Insinööri, FM (2005)
EHU, University of the Basque Country

Anna Heinrichs

Huonekalukonservaattori, AMK (2020)
Metropolia Ammattikorkeakoulu


Verhoilija (2016)
Stadin ammattiopisto

Tiimimme